perjantai 21. maaliskuuta 2008

Kaistapäitä ja kaistan päitä

Joskus viime syksynä muistelen lukeneeni Helsingin Sanomista, että Etelä-Pohjanmaalla tapahtuu enemmän liikenneonnettomuuksia ajettuihin kilometreihin verrattuna kuin muualla maassa. Jutussa pohdittiin myös syitä tilastoihin, mutta varsinaista selitystä ei löydetty.

Kyllä tietynlainen piittaamattomuus on täällä liikenteessä jonkun verran selkeämpää kuin etelässä. Muutama päivä sitten täysperävaunullinen rekka kääntyi edestäni tieltä vasemmalle, ja oikaisi sujuvasti risteävän tien liikenteenjakajan vasemmalta puolelta. Eikä kyseessä ole edes mikään ahdas tai jyrkkä risteys. Kuskin mielestä kai siitä oli vaan kivempi ajaa.

Toinen selitys saattaa olla liikenteen seassa kulkevien traktorien määrä. Niitä liikkuu huomattavan paljon, vaikka nyt on talvi eivätkä peltotyöt ole käynnissä. Erilaisia jyvä-, turve-, hake- ja puukuormia liikkuu kaikkiin suuntiin kaikkina vuorokaudenaikoina selvästi enemmän kuin esimerkiksi Keski-Suomessa.

Muutama päivä sitten tuskailin kadonneita kenkiäni. Tarinalla oli onnellinen loppu; kengät löytyivät loppujen lopuksi sieltä uimahallista. Ne oli tungettu patterin alle kivisen penkin ja seinän väliin, josta niitä ei näkynyt edes katsomalla. Syyttävä katse hakee niitä paria nuorta poikaa, joiden vaatteet olivat viereisissä kaapeissa kanssani. Löytäjä oli siivooja, joka oli yrittänyt mopata patterin alustaa. Ja sitten vielä jotkut kehtaavat väittää, että siivoojat eivät tee huolellista työtä. Kyllä ainakin meillä täällä Kurikassa tekevät.

Laajakaistainen internet on ulottautunut myös tähän torppaan. Saa nähdä, tihentääkö se tämän blogin kirjoittamista.

Ei kommentteja: