perjantai 9. tammikuuta 2009

Kulkuset, kulkuset...

Vaikka joulun aika tuntuu jääneen jo kauas taa, niin kulkusten kilinä jatkuu edelleen. Nimittäin kassakoneissa, jotka kilahtelevat vielä alennusmyyntien alenevassa hurmostilassa.

Pohdiskelin tässä muutaman päivän tuota joulunjälkeistä ostohysteriaa ja tulin lopulta siihen tulokseen, että perin juurin kristillisestä asiasta siinäkin on kyse. Tietysti vääristyneessä ja kärjistyneessä muodossa, mutta kuitenkin.

Alennusmyyntien syynä ei nimittäin ole se, että kauppiaat haluaisivat hyvää hyvyyttään tarjota meille kuluttajille edullisia tuotteita. Ei suinkaan. Niiden taustalla on se tosiasia, että emme tänäkään jouluna ostaneet tarpeeksi. Tavaraa oli varattuna enemmän kuin meni kaupaksi, ja siitähän on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä. Jos olisimme ostaneet kaiken täydellä hinnalla ennen joulua, saisimme olla ihan rauhassa välipäivät ja kaupan väkikin saisi kunnon joululoman.

Ja joululahjojahan hankitaan sen vuoksi, että aikoinaan itäisiltä mailta lähti kolme viisasta miestä viemään kalliita lahjoja kuninkaana pitämälleen pienelle pojalle. Ehkä olettekin kuulleet tästä lapsesta, jota kutsuttiin nimellä Jeesus?

Niinpä alennusmyynnit ovat taustaltaan kristillinen tapahtuma. Mot.

Ei kommentteja: