sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Vanhuus ei tule yksin

Vanhin tyttäreni oli viime yönä Mietaan NS:llä pilettämässä. Viedessäni häntä huvipaikalle tunnustan joutuneeni käyttämään kaiken tahdonvoimani päästääkseni hänet ulos autosta. Sen verran rajulta näytti meno vanhan ihmisen silmin. Kuvaavaa on, että kun talon seinässä lukee kissankokoisin kirjaimin "alkoholijuomien tuonti huvialueelle kielletty" niin suoraan siinä kyltin alla joukko alaikäisiä vetää täysin häpeilemättä viinaa minkä kerkeää. Mutta minkäs teet, luvattu mikä luvattu. Eikä arvostelukykyä voi toiselle valmiiksi antaa. Se on jokaisen itse opeteltava, kantapään kautta tarvittaessa.
Kaikki kunnia tytölle siitä, että oli käyttäytynyt riittävän hyvin koko illan. Noutaessa ei tullut yhtään semmoinen olo, että mitähän se nyt on tehnyt. Kiitos, lapseni!
Jos hakemalla hakee, niin luulisi Suomen armeijan saavan hyviä pioneerejä -näkemilläni nuorilla miehillä kun olivat käsivarret jo valmiiksi venyneet mäyräkoirien kantamisesta. Vaikka ei taida telamiinan retuuttaminen enää olla kovin trendikästä puolustusvoimissa, että se siitä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mietaa on inhottava paikka, se on yksi portti pois lapsuudesta. Justihin sielä itte riehuttihin Final Countdownin tahdis ja nyt jo meidänki esikoinen siä pilettää.

-Louhinen