perjantai 14. maaliskuuta 2008

Ajojahtia

Viime päivinä julkisuudessa on puhuttu lähes pelkästään yhdestä asiasta. Ilkka Kanervan tekstiviesteistä. Voi ihmisen käsi ja kanan aivot! Eikö sitä parempaakin tekemistä olisi?

Yksi surullisimmista asioista tämän ilmiön piirissä on ollut se yksimielisyys, jolla Ilkka Kanervaa on lyöty kuin vierasta sikaa. Hänet on tuomittu kaikilla mahdollisilla perusteilla, mutta myös sillä, että hän mukamas hakee julkisuutta tämänkaltaisilla asioilla kun ei sitä muuten saa. HALOO!?! Kuka sitä julkisuutta oikein hänelle pyörittää? Media. Tuo takavuosien kirosana -Paavo Väyrynenhän siitä sellaisen taisi tehdä. Ja kenen aloitteesta tämä asia on julkisuusmyllyyn nostettu? Tuskin ainakaan Ilkka Kanervan.

Käsi sydämelle nyt, suomalaiset: Kuinka moni pystyy heittämään ensimmäisen kiven ja tuomitsemaan miehen siitä, että hän pitää naisista ja nauttii heiltä saamastaan huomiosta? Kuinka monen mielestä siinä on jotain väärää, jotain perustavaa laatua olevaa pahaa? Kenet tässä tilanteessa pitäisi tuomita moraalittomuudesta? Mies, joka saa kaipaamaansa vastakkaisen sukupuolen huomiota, vai nainen, joka sumeilematta käyttää hyväkseen toisen heikkoutta? Toimittaja, joka täysin kritiikittömästi heittäytyy sopulilauman mukaan ja ristiinnaulitsee ilman oikeudenkäyntiä? Vai kuluttaja, joka skandaalinnälässään ostaa ja lukee, omaa erinomaisuuttaan ja vahingoniloaan pursuten?

Yksi synninpäästökin asiassa on annettava. Radio Vegassa minulle tuntemattomaksi jäänyt toimittaja kritisoi eilen voimakkaasti asiasta käytyä julkista keskustelua. Hänen kaltaisiaan ammattilaisia Suomi tarvitsee lisää. Noinkohan noita tämän päivän sopulikouluista enää valmistuu?

Ei kommentteja: